13u42

Maand werken in Lille aan nieuwe oversteekplaats

Agentschap Wegen en Verkeer werkt van 2 tot 31 augustus op de Oostmalsebaan in Wechelderzande, Lille. Ter hoogte van de aansluiting van Stepke en Bergpad wordt een nieuwe oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Deze aanpassingswerken hebben één doel. De veiligheid voor de schoolgaande fietsers verbeteren. Gedurende de werken is het kruispunt afgesloten voor alle verkeer. Voor gemotoriseerd verkeer tussen Oostmalle en Lille geldt een omleiding via de E34 afrit Zoersel (20) en de N14.

Verhoogde fiets- en voetgangersoversteek

Voor een betere veiligheid wordt de huidige oversteek op de Oostmalsebaan vervangen door een nieuwe verhoogde fiets- en voetgangersoversteek aan het kruispunt met Stepke en Bergpad. De twee zijstraten zijn inmiddels ingericht als fietsstraat, waardoor de oversteek daar op een meer logische plaats ligt.

Omleiding in beide richtingen voor alle verkeer

Om de werken veilig uit te voeren, wordt de Oostmalsebaan een maand volledig afgesloten. Voor gemotoriseerd verkeer tussen Oostmalle en Lille geldt in beide richtingen een omleiding via de E34 afrit Zoersel (20) en N14. Fietsers moeten afstappen ter hoogte van de werfzone en te voet langs de werken passeren, of omrijden via de achterliggende
straten.

Check de website van AWV (www.wegenenverkeer.be/lille) voor meer informatie over het verloop van de werken.