12u52

Lierse 'Ge ziet er goed uit'-artieste maakt T-shirt collectie

Ge ziet er goed uit. Dat staat op T-shirts ontworpen door de Lierse Kato Janssens. De boodschap leeft al twee jaar in Lier. Eerst op het raam van Kato, daarna via sociale media, ontwerpen op posters, kaartjes en nu dus ook op T-shirts.

Het idee ontstond tijdens de eerste lockdown. “Bij de intrek in mijn appartement merkte ik dat veel mensen mijn ramen gebruikten als spiegel. Super grappig om te zien als je binnen zit! Ik wilde die mensen een positieve boodschap mee te geven, dus schreef ik “Ge ziet er goed uit!” op mijn raam,” vertelt Kato.

Daarna stak de tweede Corona-golf op en merkte Kato dat velen genoten van de boodschap. Daarom maakte ze posters en kaartjes om iedereen een hart onder de riem te steken. De opbrengst ging naar het goede doel: TEJO, CAW en de Zelfmoordlijn. Allemaal initiatieven voor de mentale gezondheid. 

De leuke en positieve reacties bleven binnen stromen. Daarom begon het bij Kato, als grafisch vormgever, terug te kriebelen en experimenteerde ze met een andere vormgeving. Die kan je vandaag bewonderen op haar allereerste T-shirt. “Door de vormen moet je wat langer kijken om te lezen wat er op de T-shirt staat. Ik vond het wel een leuke boodschap om te kunnen geven aan aandachtige voorbijgangers.” 

Later dit jaar volgt er nog een kerstkaartenactie, opnieuw voor het goede doel. 

Foto's: Dorien Janssens