13u52

Lierse bootvissers hopen op meer toeristen deze zomer

De bootjes in Lier zullen deze zomer gewoon uitvaren, ondanks corona. De Lierse Bootvissers hebben de nodige aanpassingen gedaan, waardoor je veilig een rondvaart kan doen. Vorige zomer zagen ze amper een vijfde van het totale aantal toeristen in een normaal jaar, zonder corona.

De bootjes op de Nete in Lier worden klaargemaakt om een nieuw seizoen. Maar net als vorig jaar zal dat een seizoen met heel wat beperkingen en sanitaire maatregelen zijn. "Eerst hun handen ontsmetten, dan één voor één afstand houden van op de steiger", klinkt het bij de Koninklijke Moedige Bootvissers. "Wij vragen altijd om voor de lintjes te blijven zitten. Afstand te houden, zeker als het geen bubbel is, tot een 1,5 meter"

Trage start

Vorig jaar hebben een kleine 3.500 toeristen een boottocht gemaakt op de Lierse Binnennete. Tijdens een normale zomer zijn dat er 16.000. Vorige week vonden de eerste boottochten plaats, en die waren met slecht 70 passagiers, niet meteen een succes. Toch kijken de bootvissers hoopvol uit naar de zomer. "Wij zien de zomer nog rooskleurig in, als het weer het toelaat", klinkt het. "Als ik vergelijk met vorig jaar, de maanden juli en augustus, dan varen we elke dag, ook zonder reservaties. Dat is dan toch wel meegenomen. Er zijn heel veel wandelaars die de stad bezoeken en die dan toch een uurtje op zo'n boot willen meemaken."

De bootjes varen tot eind oktober.