18u41

Lierenaar gaat met Neymar Jr. voetballen in Qatar

Jaimy Schallenbergh (28) uit Lier werd uitgekozen om deel uit te maken van Neymar Jr.'s eigen team op de wereldfinale van Red Bull Neymar Jr’s Five. Dat is het voetbaltoernooi van de Braziliaanse superster in Qatar.

Selectie

De 28-jarige Lierenaar speelt tijdens de wereldfinale van Red Bull Neymar Jr's Five in het zelfgekozen team van de Braziliaanse voetballer. Neymar Jr. selecteerde hem nadat Jaimy een video uploadde op Instagram van zijn skills.

Neymar Jr. koos uit alle inzendingen 7 winnaars: de Belgische Jaimy Schallenbergh uit Lier en 6 andere spelers uit Noorwegen, Brazilië, Koeweit, Nigeria, Italië en India.

“Ik ben echt trots op al die inzendingen voor het Jr's Global Five team. Zoveel talent! Ik kijk er echt naar uit om ze allemaal aan het werk te zien tijdens de wereldfinale in Qatar!", zegt Neymar Jr.

Qatar

Samen met zes andere spelers vliegt Jaimy binnenkort naar Qatar. Daar zal hij het opnemen tegen teams van over de hele wereld. Het is een droom die voor Jaimy nu werkelijkheid wordt.

“Ik ben nu al ongelooflijk dankbaar voor deze ervaring en ik ga alles uit de kast halen om zoveel mogelijk te winnen. Het feit alleen al dat Neymar Jr. een van mijn videos heeft bekeken, vind ik te gek. Zo veel concurrentie, maar ik ben uitgekozen. Crazy!", zegt Jaimy Schallenbergh.

Red Bull Neymar Jr’s Five

10 minuten lang spelen teams van elk 5 spelers tegen elkaar. Er is geen doelman en bij elk doelpunt verliest de tegenpartij een speler.

De winnaars van de nationale finales nemen het later dit jaar op tegen Neymar Jr. tijdens de wereldfinale. En in zijn team zit dit jaar dus ook Jaimy Schallenbergh uit Lier.