9u30

Lichtboog herinnert een maand lang aan afgelaste lichtstoeten

In Mol is vanavond als verrassing voor de inwoners een lichtboog onthuld boven de pui van het oude stadhuis op de Markt. Het is een project van de 2 lichtstoetverenigingen van Mol: die van de Rozenberg en van Ginderbuiten.

Geleden van de wereldoorlogen

Het is van de 2 wereldoorlogen geleden dat de licthstoeten niet door Mol trokken om de harten van de Mollenaren te verwarmen bij het begin van de herfst. Door corona was het onmogelijk om samen wagens te bouwen, laat staan dat de stoeten met publiek zouden mogen uitrijden.

Eendracht maakt macht

Alle 32 groepen die normaal een lichtwagen bouwen waren bij de onthulling van de lichtboog vanavond aanwezig. Per groep mochten 2 mensen aanwezig zijn door de coronamaatregelen. Elke groep droeg een lampje bij als teken van solidariteit in deze moeilijke tijd.

Molse lichtstoeten terug in 2021

Elke avond in september zal de lichtboog Mol verlichten en bewijzen dat de lichtstoeten nog springlevend zijn. Ook de lichtboog werd door de wagenbouwers ontworpen. De groepen van de Rozenberg en Ginderbuiten beloven de briljantste lichtstoeten ooit in 2021.