10u59

Licenties in amateur: alleen Geel krijgt geen licentie

Voetbal Vlaanderen kende vandaag de licenties toe voor het 2de en 3de Klasse Amateurvoetbal voor het komende seizoen. Hoogstraten en Lyra-Lierse mogen het seizoen 2020-2021 aantreden in Tweede Klasse Amateurs. Ook Zwarte Leeuw, Houtvenne, Witgoor, KFC Turnhout, Lille, FC De Kempen en Racing Mechelen kregen hun licentie om het komende seizoen in Derde Klasse Amateurs te starten.


ENKEL GEEL krijgt zijn licentie niet en moet zo naar 1ste provinciale. Geel heeft nog 3 werkdagen om in beroep te gaan. Nadien kan het zijn licentie enkel nog behalen via het BAS. Geel kon niet de nodige documenten voorleggen wat bedrijfsvoorheffing, BTW en RSZ betreft.
Wanneer Geel zijn licentie niet krijgt, stijgt Heikant Berlaar naar Derde Klasse Amateurs. 

Eerste amateur: positieve adviezen

Lierse Kempenzonen, Dessel en KSK Heist kregen een positief advies voor opnieuw een licentie in Eerste Amateurs het komende seizoen. Die licenties worden toegekend op 15 april. Lierse Kempenzonen moet nog bijkomende info overmaken voor een licentie voor 1B,  moest daar alsnog een plaats vrijkomen. Door de herschikkingen die er zitten aan te komen en de licentieproblemen rond Roeselare, Lokeren en Oostende, zou het kunnen dat Lierse Kempenzonen alsnog promoveert naar 1B.