20u27

Leerling-bestuurder betrapt op rijden onder invloed van drugs

Lokale politie Mechelen-Willebroek voerde afgelopen weekend alcoholcontroles en controles op drugs in verkeer uit op verschillende locaties in Mechelen en Willebroek.

In totaal werden 1.212 ademtests afgenomen, waarvan 36 bestuurders positief testten.

Leerling-bestuurder onder invloed

Zo reed een bestuurder onder invloed van cannabis en had hij zijn rijbewijs niet op zak. Bovendien bleek dat hij een voorlopig rijbewijs categorie B bezit.

Aan de achteruit van de wagen hing geen ‘L’-teken om duidelijk te maken dat de bestuurder een voorlopig rijbewijs heeft. Daarnaast vervoerde de betrokkene een passagier die geen rijbewijs heeft en dat is verboden.

Bij een verdere controle trof de politie 11,7 gram cannabis en 0,1 gram hasj aan in het voertuig. Deze werden in beslag genomen.

8 lijntjes gesnoven

Vervolgens reed een bestuurder onder invloed van een cocktail van methamfetamines, amfetamines, cannabis en cocaïne. Hij erkende dat hij de avond voordien 1 joint heeft gerookt en 8 lijntjes heeft gesnoven op een feestje.

De politie nam ook een fles lachgas in beslag die los in het voertuig lag.

Ongeval met geparkeerde wagen

Een andere bestuurder veroorzaakte een verkeersongeval met lichamelijk letsel. Hij reed in de Rembert Dodoensstraat in Mechelen. Dat is een straat met éénrichtingsverkeer.

Hij reed tegen de rijrichting in en belandde tegen een geparkeerd voertuig. Na een positieve ademtest bleek hij 1,7 gram promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Geen verzekering

Tot slot werd een trekker met oplegger met een maximale toegelaten massa van 44.000 kg in de Denderlaan in Willebroek onderschept.

Hij had geen geldige verzekering en de schouwing van het voertuig is al 2 maand vervallen. Daarom werd de trekker door een zware takelwagen weggesleept en in beslag genomen.

 

Foto: lokale politie Mechelen-Willebroek