10u09

Laakdal zoekt uitbater voor ontmoetingscentrum Capellebeemden

De gemeente Laakdal is op zoek naar een uitbater voor het ontmoetingscentrum van de pas gebouwde site Capellebeemden in Vorst-Meerlaar. De bouw van het project Capellebeemden startte in 2020 en wordt normaal gezien dit jaar afgerond. Naast het ontmoetingscentrum omvat het project ook nog 51 wooneenheden, een handelsruimte en een ondergrondse parking. Capellebeemden zou moeten fungeren als het nieuwe dorpshart van Klein-Vorst. Een gezellig en aantrekkelijk ontmoetingscentrum, kan dan uiteraard niet ontbreken.

Daarom doet de gemeente nu een oproep aan geïnteresseerden om het ontmoetingscentrum uit te baten. Het ontmoetingscentrum bestaat uit een horecazaak met foyer en terras, een grote polyvalente zaal met een keuken, twee kleinere multifunctionele zalen in de kelder en ten slotte ook een sanitaire ruimte met toiletten en voldoende bergruimte. Een ideale locatie dus voor eetfestijnen en (culturele) evenementen die het gemeenschapsgevoel binnen Vorst moeten versterken, vindt de gemeente.    

Iedereen krijgt nu de kans om een gemotiveerd voorstel te doen aan de gemeente en zo zijn plannen en ideeën over het ontmoetingscentrum te delen. In de zomermaanden is het ook mogelijk om de site te bezoeken of om er extra informatie over te verkrijgen, maar daarvoor moeten geïnteresseerden wel een afspraak maken. Bieden kan bovendien tot uiterlijk 30 september. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: Gemeente Laakdal