18u40
De wereld vandaag
vrijdag 1 juli
20°C
39 km

Laagste coronacijfers sinds begin dit jaar: 485 nieuwe besmettingen

Voor de tweede keer op rij is er een stevige daling op te merken in de coronacijfers. In totaal ging het aantal nieuwe besmettingen omlaag van 728 naar 485. In regio Rivierenland staat de teller van nieuwe coronabesmettingen nu op 227 en in de Kempen op 258.

Regio Rivierenland

In Mechelen ging het aantal nieuwe coronabesmettingen bijna in elke gemeente omlaag, behalve in Berlaar, Willebroek en Puurs-Sint-Amands. Maar in die drie gemeenten gingen de cijfers met niet meer dan 4 nieuwe coronabesmettingen omhoog.


In alle andere gemeenten werden er de afgelopen dagen minder positieve coronatesten afgelegd. Vooral in Bornem (3), Duffel (7), Nijlen (8) en Mechelen (63) was een stevige daling op te merken. Zo vielen de cijfers in Bornem terug van 17 naar 3 en halveerde het aantal nieuwe besmettingen in de andere twee gemeenten en Mechelen. Ook Heist-op-den-Berg doet het goed en bracht de cijfers van 47 naar 31.

Kempen

Ook de Kempen trekt de dalende lijn door: de nieuwe coronabesmettingen daalden in elke gemeente, behalve vijf. In Beerse, Meerhout, Merksplas, Oud-Turnhout en Laakdal was een lichte stijging op te merken, maar de cijfers gingen niet met meer dan drie nieuwe besmettingen omhoog. In Baarle-Hertog, Hoogstraten en Hulshout kwam er bovendien geen verandering in de coronacijfers. 


De rest van regio Kempen doet het dus goed. Zo waren er de afgelopen dagen bijna de helft minder nieuwe besmettingen in Balen (9), Rijkevorsel (7) en Turnhout (24). Ook in Geel gingen de cijfers fors naar beneden: van 51 naar 18. Ten slotte kwamen er in Baarle-Hertog, Kasterlee, Merksplas, Grobbendonk, Ravels, Retie, Vosselaar en Vorselaar niet meer dan 5 nieuwe coronabesmettingen bij.