20u34

KVV Duffel geschokt na racistisch en homofoob filmpje op TikTok: "Geen filmpje van ons"

Op het sociale mediakanaal TikTok ging de afgelopen dagen een racistisch en homofoob filmpje rond dat geplaatst werd in naam van voetbalclub KVV Duffel. De club distantieert zich van het filmje en zegt verrast én geschokt te zijn. "De club heeft geen officieel TikTok-kanaal en de boodschap staat loodrecht op onze waarden." Het filmpje is intussen verwijderd.

In het filmpje wordt KVV Duffel vergeleken met de Franse nationale ploeg met daarbij de tekst "This isn't Africa". Daarnaast wordt het logo van de club ook naast dat van de Australische club Adelaide United gezet met daarbij het onderschrift "Less gay players". Bij de Australische club outte een speler zich onlangs als homoseksueel.

Bij KVV Duffel reageren ze totaal verrast én geschokt op het filmpje. "Verrast, aangezien de club niet over een officieel TikTok-kanaal beschikt én deze boodschap dus niet door de club verspreid werd. Geschokt over de inhoud van het circulerend filmpje. De boodschappen die hierin gedeeld worden staan loodrecht op de missie, visie en waarden van onze club", klinkt het.

"Voelen mee met iedereen die zich beledigd voelt"

"We willen ons dan ook distantiëren van dit filmpje en TikTok-account, en leven mee met ieder die zich door de kwetsende boodschap in het filmpje aangesproken en/of beledigd voelt."

De club zoekt uit waar het filmpje vandaan komt en contacteerde TikTok om het filmpje te laten verwijderen. Dat laatste is inmiddels gebeurd.