20u05
De wereld vandaag
zondag 26 juni
21°C
3 km

KU Leuven Campus Geel pakt uit met internationale opleiding over stralingseffecten in elektronica en fotonica

Op de Geelse campus van KU Leuven zijn dit semester elf studenten van over de hele wereld te gast in het kader van een nieuwe prestigieuze internationale masteropleiding RADMEP. Ze krijgen er les over stralingseffecten in elektronica en fotonica.

De bedoeling is dat de studenten elektronica en fotonica zullen ontwikkelen die bestand zijn tegen straling. De vraag naar dergelijke specialisten op de arbeidsmarkt neemt steeds toe. Daarom zijn ook internationale onderzoeksinstellingen CERN en het Europees Ruimteagentschap ESA betrokken bij de opleiding. Naast lokale bedrijven zoals Melexis en Magics Technologies hebben ook internationale topbedrijven zoals imec, Airbus en Intel plaatsen voor de studenten om hun masterproef bij hen te kunnen afleggen.

Prestigieuze beurs

Alleen de absolute topstudenten krijgen de prestigieuze beurs om te mogen starten. ‘Dit jaar waren er een zestigtal kandidaten voor elf plaatsen, volgend jaar zijn er al 120 kandidaten wereldwijd voor een twintigtal plaatsen. Zo zijn er nu studenten uit Bangladesh, Ethiopië, India en Mexico. Zij volgen gewoon les tussen de Geelse studenten. Ook de studenten industrieel ingenieur kunnen lessen uit deze vooraanstaande opleiding mee volgen zonder dat ze die beurs nodig hebben.