10u11

Kruispunt Aarschotsesteenweg (N19) met Gustaaf Vandenheuvelstraat in Herselt wordt veiliger

Vanaf midden september wordt het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N19) met de Gustaaf Vandenheuvelstraat in Herselt grondig onder handen genomen om de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor alle weggebruikers te verbeteren. De werken starten op 14 september en duren ongeveer twee maanden.

Tijdens de werken wordt de Gustaaf Vandenheuvelstraat ter hoogte van de Aarschotsesteenweg afgesloten. Ter hoogte van de werfzone geldt er enkelrichtingsverkeer. Het verkeer vanuit Herselt richting Aarschot wordt omgeleid.

 

Wat verandert er allemaal?

-> De aantakking van de Gustaaf Vandenheuvelstraat zal haakser uitkomen op de Aarschotsesteenweg. Dat maakt het kruispunt overzichtelijker.

-> Er komt een doodlopend stukje Gustaaf Vandenheuvelstraat vrij, waar extra parkeerplaatsen komen.

-> Op de Aarschotsesteenweg komt er een linksafslagstrook voor verkeer vanuit Aarschot richting Ramsel. Dit moet de doorstroming op de N19 verbeteren.

-> Voor fietsers komen er vrijliggende fietspaden rondom het kruispunt. Zowel op de Aarschotsesteenweg als op de Gustaaf Vandenheuvelstraat komt er een veilige dubbelrichtingsoversteek voor fietsers en voetgangers.

-> Langs de Aarschotsesteenweg komt er een vrijliggende bushaven in elke richting.