7u05

Knip tussen Rommelzwaan en Reebergen een feit

Zaterdag wordt de slagboom tussen Rommelzwaan in Vorselaar en Reebergen in Zandhoven definitief gesloten. Beide gemeenten beslisten eind 2020 al om een knip door te voeren op het een smalle weggetje langs de E34. Maar uit de vele reactie werd duidelijk dat de buurtbewoners meer informatie vroegen.

De knip op de Reebergen in Zandhoven én de inwerkingtreding van de camera’s werd met enkele weken uitgesteld om extra te communiceren. Beide gemeentebesturen namen extra tijd om een antwoord te bieden op de vele bezorgdheden en vragen die de ingreep met zich meebrengt. Er ging niet alleen aandacht naar het beantwoorden van individuele vragen, maar er was ook tijd om doorlaatvergunningen te kunnen verwerken. 

 

Mobiliteitsplan

Als antwoord op de petitie van buurt hebben de gemeentebesturen afgesproken om de komende jaren enkele evaluatiemomenten in te lassen. Beide besturen zullen ook een nieuw mobiliteitsplan opmaken dat de basis kan leggen voor het toekomstig mobiliteitsbeleid. Die mobiliteitsvisie moet afgestemd worden met de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen, de vervoerregio en de buurgemeenten.