9u55

Knappe zege van KV tegen landskampioen

KV Mechelen heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van kampioen Club Brugge. Het nummer 4 en het nummer 3 van de competitie maakten er een aangename pot voetbal van.

Na de studieronde, die een kwartiertje duurde, kwam er toch wat vaart in de wedstrijd. Vooral KV Mechelen dwong daarbij mooie kansen af. Maar naar het einde van de eerste helft toe kwam ook Club Brugge dicht bij een doelpunt.

Vijf minten na rust dan opende Dost de score voor de bezoekers. KV-doelman Coucke kon in eerste instantie een schot van Vanaken nog tegenhouden. Maar de Nederlandse spits was goed gevolgd en tikte de 0-1 tegen de netten.

KV-time

Maar KV Mechelen liet zich niet uit het lood slaan en vocht terug. Het voerde de druk ook op en 10 minuten later stond het alweer gelijk. Cuypers kon met een gekruist schot Club-doelman Mignolet verschalken. 1-1 met nog 25 minuten te gaan.

Aan beide kanten vielen er nog kansen. Maar het was met nog iets meer dan 10 minuten op de klok Schoofs die de 2-1 in doel legde met een knappe lobbal over Mignolet. Die kon de bal nog even aanraken, maar onvoldoende om de winning goal te voorkomen.

KV Mechelen kon de voorsprong vasthouden en won zo voor het eerst in 7 jaar van de Bruggelingen. KV Mechelen blijft met deze verdiende overwinning 4de en nadert zo in de stand tot op 1 punt van Club Brugge. En van Antwerp dat nog in actie moet komen dit weekend. 

KV Mechelen wint voor het eerst in 7 jaar van Club Brugge.