9u04

Kerk Merksplas krijgt opknapbeurt

In Merksplas start een aannemer met het opknappen van de Sint-Willibrorduskerk. De werken verlopen in twee fasen. Het kerkgebouw werd in 1995 volledig gerestaureerd, maar er zijn nu herstellingswerken nodig aan het dak, de goten en het metselwerk. Ook het schrijnwerk rond de dakkapellen van de toren is er slecht aan toe. In de galmgaten komt een duivenwering en op de zolder komt een loopbrug. De werken duren vermoedelijk tot februari.

Verkeer tijdens werken

De eerste fase van de werken gebeurt voornamelijk met een mobiele hoogtewerker. Daardoor blijft de doorsteek net naast de kerk afgesloten tijdens de werkuren van de aannemer. De doorsteek aan de kant van de Vrije Basisschool was al een tijd gesloten, maar die wordt opnieuw geopend voor fietsers en voetgangers. Tijdens de tweede fase van de werken plaatst de aannemer een stelling rond de kerktoren.

Op het pleintje waar de kerststal staat, wordt een zone voorzien voor de opslag van materialen. Tijdens de kerstperiode wordt die zone vrijgemaakt voor het plaatsen van de kerststal.  De werken duren vermoedelijk tot februari 2023.