10u41

Kempenaars zijn Bouwman en Bouwvrouw van het Jaar

Joeri Beneens van bouwbedrijf Beneens uit Olen en Charlotte Fleeraeckers van Stabco Foundations uit Retie zijn door Bouwkroniek uitgeroepen tot Bouwman en Bouwvrouw van het Jaar. Die bekroont bouwondernemers die "een unieke performance hebben neergezet met een onderscheidende visie op het vlak van gastvrijheid en stijl".

Bouwman van het Jaar: Joeri Beneens

Bouwbedrijf Beneens bestaat al 85 jaar en zet al geruime tijd in op duurzaam en innovatief ondernemerschap. Het bedrijf is koploper in de sector als het gaat over het scheiden van afvalstromen: dat zijn er op dit moment maar liefst 34. Het bedrijf hoopt dit jaar ook het meest circulaire kantoorgebouw van Europa te kunnen bouwen.

Bouwvrouw van het Jaar: Charlotte Fleerackers

Charlotte Fleerackers runt, samen met haar man, het jonge bedrijf Stabco in Retie, dat zich bezighoudt met funderingen. Het bedrijf heeft intussen 35 medewerkers. Ze kreeg maar liefst 1500 stemmen achter haar naam. Als vrouw in de bouwsector werken is zeker niet altijd makkelijk, maar "met onze soft skills hebben we als vrouw veel te bieden in de bouwsector", klinkt het.