8u54

Jongens die dreigden met schietpartij tijdens voorstelling Daens opgepakt voor verhoor

Deze voormiddag haalde de politie van Klein-Brabant twee leerlingen van de bus nadat ze op sociale media hadden aangekondigd dat ze een aanslag zouden plegen tijdens een voorstelling van Daens in Puurs. Dat meldt de Gazet Van Antwerpen. Studio 100 had het bericht, waar ook foto’s van wapens bijstonden, zelf zien passeren op sociale media en lichtte de politie in. De jongen die het bericht geplaatst had, bleek uit het Antwerpse te komen en met zijn school PITO uit Stabroek de voorstelling van Daens bij te wonen in de namiddag. De schoolbus werd tegengehouden en twee leerlingen werden meegenomen voor verhoor. Ze hadden geen wapens bij, dus vermoedelijk is er sprake van een uit de hand gelopen grap.

Hoewel Studio 100 al een noodplan had voorzien, werd de voorstelling in de namiddag toch gespeeld, omdat er geen groot gevaar dreigde. De andere leerlingen van school PITO hebben die ook gewoon bijgewoond. 

Of de twee ondervraagde jongens een sanctie krijgen van het jeugdparket, is nog niet duidelijk. Mogelijk krijgt het duo ook nog een straf van de school. Hun ouders werden in de loop van de dag ingelicht over het incident.