12u07

Jagers betrapt met illegaal geschoten houtsnippen in Balen

De natuurinspectie van het Agentschap Natuur en Bos heeft afgelopen zaterdag in Balen drie jagers betrapt met 7 vers geschoten houtsnippen. De vogel is in ons land en een beschermde soort en het schieten van de dieren is dan ook verboden. Bij een huiszoeking bij de jagers werden ook enkele verboden wapens, gif en illegale jachttuigen gevonden.

De houtsnip werd vroeger bejaagd, de 'schildersveren' van de houtsnip werden zelfs als trofee op de jagershoed gestoken. "Maar sinds 1991 is de houtsnip bij ons geen bejaagbare soort meer", klinkt het bij het Agentschap Natuur en Bos. "Het doden alsook iedere vorm van handel en consumptie van deze beschermde vogelsoort is in Vlaanderen uitdrukkelijk verboden."

Bij een huiszoeking bij de jagers thuis werden ook verboden wapens, illegaal jachttuig en gif gevonden. "Er werd een proces-verbaal opgesteld die werd overgemaakt aan de Procureur des Konings. Indien het komt tot een veroordeling mogen de jagers zich aan een fikse boete verwachten", aldus nog ANB.

Foto: archieffoto van houtsnip