16u14

Ingestort gebouw wordt volledig afgesloten: "De maat is vol"

De Mechelse burgemeester laat het appartementsgebouw in de Pareipoelstraat dat 2 jaar geleden instortte, hermetisch afsluiten. Nadat het gebouw instortte, ligt alles er nog bij als 2 jaar geleden, omdat er nog altijd een juridische procedure aan de gang is.

Maar de bouwval trekt onder meer sluikstorters aan. Dat zorgt dan weer voor geurhinder en het trekt ongedierte aan. De buurtbewoners zijn de overlast da ook meer dan beu. “De klachten die omwonenden ventileerden zijn terecht" zegt burgemeester Alexander Vandersmissen. "Het feit dat de werf niet kan vrijgegeven worden zolang de gerechtelijke procedure loopt, kan geen vrijgeleide zijn voor sluikstort en overlast. Ik wil de procedure zeker geen stokken in de wielen steken, maar de openbare veiligheid en hygiëne zijn hier in het geding."

De sluikstortploeg van de stad zal vandaag de rommel en het afval opkuisen. "Dit is meteen ook een oplossing voor de geurhinder en de overlast door ongedierte die omwonenden aanklagen. De afsluiting zal ook aantrekkelijk worden aangekleed. Dat verhelpt ook het storend zicht op de site en voorkomt ingooien van klein afval", stelt Vandersmissen.

"Deze werken kunnen onmiddellijk gebeuren en voor de buurt een wereld van verschil maken. Uiteraard zullen we de gemaakte kosten verhalen op derden", aldus nog de burgemeester.