4u46

Incident met 200 jongeren in station Nekkerspoel: treinbegeleidster voelt zich bedreigd en laat reizigers niet opstappen

Een treinbegeleidster van de NMBS heeft in het station Mechelen-Nekkerspoel een grote groep van zo'n 200 jongeren die gisteren naar Brussel wilde reizen, niet laten opstappen. De begeleidster voelde zich bedreigd en zal klacht indienen bij de spoorwegpolitie. De NMBS spreekt van "een geval van agressie".

Gisteravond rond half negen wou een grote groep jongeren opstappen op de trein in het station Nekkerspoel na hun bezoek aan De Nekker. De jongeren lieten te kennen geven dat ze hun vervoersbewijzen niet wilden tonen. Daarop besliste de begeleidster om ze niet de trein te laten opstappen. Politie Mechelen-Willebroek kwam ter plaatse om de achtergebleven jongeren te begeleiden op de volgende trein richting Brussel. De jongeren zijn daarop zonder problemen huiswaarts kunnen keren.

Strenge maatregelen

Het recreatiedomein De Nekker voerde nog maar net strengere maatregelen in na enkele opstootjes en vechtpartijen op het domein. Er komt een verplichte online ticketverkoop met identiteitsopgave, de maximumcapaciteit wordt verlaagd en er komt een beperking voor grote groepen.