23u13

Iedereen Frakstok met muts en sjaal aan de deurklink

‘Hang een warme muts, sjaal of handschoenen aan de deurklink. Zo kan iemand die ze nodig heeft ze meenemen.’ Dat is de boodschap achter de ludieke actie ‘Iedereen Frakstok’. Het Turnhoutse initiatief De Frakstok hoopt dat zondag 27 december zoveel mogelijk Turnhoutenaren aan de actie deelnemen.

'Iedereen Frakstok' is het vervolg op de actie die in oktober 2019 ontstond. Her en der in Turnhout en omgeving plaatsten de initiatiefnemers van De Frakstok kapstokken en nodigden de mensen uit om aan die kapstok een winterjas, sjaal of muts te hangen voor wie daar nood aan had. En die actie kende veel succes. Tientallen jassen werden naar ’t Antwoord gebracht waar ze vlot een nieuwe eigenaar vonden. Maar mensen die warme kleding konden missen, vonden ook de weg naar Moederzorg, De Lange Gaank en andere adressen die dat konden gebruiken.

Tijdens de coronacrisis werd de focus even verlegd en startte De Frakstok met de inzameling van laptops voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Er werden zo 800 laptops ingezameld en door vrijwilligers gebruiksklaar gemaakt.