22u00

Huisarts die coronamaatregelen niet volgt, geschorst

Een huisarts uit regio Lier is geschorst omdat hij meerdere coronamaatregelen niet wilde naleven. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De dokter weigerde o.a. om een mondmasker te dragen. Volgens hem is het wetenschappelijk niet verantwoord en zelfs gevaarlijk om een mondmasker te dragen. Hij zou ook makkelijk attesten hebben uitgeschreven voor patiënten zodat ook zij geen mondmasker moesten dragen. 

Hij trok ook de PCR-tests in twijfel omdat ze volgens hem onbetrouwbaar zouden zijn. Hij weigerde zelf testen af te nemen en verwees zijn patiënten ook niet door naar een triagecentrum. 

 

Complot

De huisartsenkring, die ruim honderd artsen groepeert uit Lier en omgeving, deed hierover melding bij de Antwerpse Provinciale Geneeskundige Commissie. Die startte een onderzoek. Tijdens zijn verhoor noemde de arts corona ook “een complot van de overheid”. De leden van de commissie schorsten hem voor onbepaalde duur.

De huisdokter trok naar de Raad van State om de schorsing aan te vechten, maar die volgde hem niet. Straks meer in RTV Vandaag.