15u10

Hoogstraatse Wielertoeristen aangereden in Nederland

Wielrenners van de Hoogstraatse Wielertoeristen zijn zaterdag aangereden in Nederland. Het ongeval gebeurde net over de grens In het Nederlandse Bavel. Twee wielertoeristen van de club liepen verwondingen op. Onderzoek moet nu duidelijk maken of het ongeval opzettelijk gebeurde.

De groep van zestien Belgische renners reed op de rijbaan in plaats van op het fietspad aan de Gilzeweg in Bavel, vlakbij Breda. Volgens de politie raakte een automobilist hierdoor geïrriteerd, waarop hij toeterend de groep passeerde. Bij het invoegen, heeft de chauffeur mogelijk de twee fietsers geraakt, aldus de woordvoerder. De gewonde wielertoeristen verklaren dat ze opzettelijk zijn aangereden, maar volgens de agenten moet dat duidelijk worden na het onderzoek. 

Een 72-jarige man werd met een breuk, enkele schaafwonden en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere renner die betrokken was bij het voorval raakte lichtgewond. Aan de hand van camerabeelden uit de omgeving kwam de politie te weten wie de bestuurder is.