17u44

Heraangelegde perkjes leveren Mol ‘Openbaargroen-award’ op

De gemeente Mol nam vorig jaar deel aan de wedstrijd van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) rond recente, vernieuwende en inspirerende openbare groen-, bloemen- en bijenvriendelijke realisaties.

Binnen de categorie ‘Gemeente in bloei’ won Mol één bloemensymbool. Dat is te danken aan het duurzaam transformeren van een aantal perkjes. De nieuwe beplanting zorgt voor meer groen in de gehuchten. Ook de ecologie en biodiversiteit varen er wel bij. Bovendien zullen bijen en vlinders er makkelijker warmte en voedsel vinden. De plantjes werden dicht bij elkaar gezet zodat de perken sneller dichtgegroeid zijn en onkruid geen kans krijgt. 

Ook de komende jaren worden er een aantal perken duurzaam getransformeerd. O.a. de ovonde Achterbos, Schaapsbeemden, Slachthuisstraat/Meerhoutsebaan, St.-Jozefslaan/Tennislaan en Vinkenstraat/Leeuwerikstraat worden opnieuw aangeplant. Bovendien wordt de gehele bebloeming over de gemeente bekeken. Van hanging baskets, inrichting perken, knollen en bollen,… tot hoe er aangeplant werd en onder welke duurzame omstandigheden.

Op die manier hoopt Mol ooit verkozen te worden tot ‘Bloemengemeente’ en mee te kunnen doen aan de prestigieuze Europese groenwedstrijd Entente Florale Europe.