21u34

Grote hoeveelheid drugs en (namaak)sigaretten aangetroffen in Berlaar

De politie van de zone Berlaar-Nijlen heeft drugs en namaaksigaretten in beslag genomen uit een woning in de Smidstraat in Berlaar. 4 mannen zijn opgepakt. De hoofdverdachte, een Pool van 33 jaar, werd aangehouden, drie anderen mochten na hun voorleiding opnieuw beschikken. De aangehouden Pool moet dinsdag voor de raadkamer in Mechelen verschijnen. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

In de woning werden 5 kilogram speed, 2,4 kilogram cannabis en een hoeveelheid humane doping, zoals anabolen, aangetroffen. Daarnaast werden ook nog 85 vuilniszakken met losse sigaretten gevonden, wat kan wijzen op de aanmaak van namaaksigaretten. De politie trof ook een radiosignaaljammer en valse identiteitskaarten aan.

Behalve de Pool, waren er ook 3 Oekraïners aanwezig in de woning van 22, 38 en 40 jaar oud. Zij mochten na verhoor beschikken. Het huis werd verzegeld. Het parket Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter voor verkoop en bezit van verdovende middelen. 

PZ Berlaar-Nijlen kon een Pool van 33 jaar en drie Oekraïners van 22, 38 en 40 jaar arresteren. Na de voorleiding werd de 33-jarige Pool aangehouden. De drie anderen mochten beschikken.De Pool zal dinsdag voor de raadkamer verschijnen die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

Foto's: parket Antwerpen/pz Berlaar-Nijlen