12u17
De wereld vandaag

Grote controleactie op lijnbussen in Geel

Vier busreizigers werden vanmorgen in Geel betrapt op drugsbezit. Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout hield een grootschalige controleactie in samenwerking met De Lijn. 10 bussen en in totaal 271 werden gecontroleerd. Verschillende passagiers konden ook geen geldig vervoersbewijs voorleggen en kregen eveneens een boete.

10 bussen en 271 reizigers

In de vroege ochtend  ging de actie van start.  In totaal werden tien bussen en 271 reizigers gecontroleerd op drugsbezit. De lijnbussen met eindbestemming Geel-Station werden afgeleid naar de parking van voetbalstadion De Leunen waar de controles plaatsvonden. Alle reizigers moesten ter plaatse de bussen verlaten. Met behulp van drughonden werden de passagiers en hun bagage gecontroleerd. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door de drughonden. 

Overlast aanpakken

Met de controleacties wil de politie de invoer van verdovende middelen en de overlast in de politiezone aanpakken. Tijdens de controles werd er vier keer positief gereageerd door één van de honden. Vier passagiers kregen een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen. 

Aan de actie namen ook controleurs van vervoersmaatschappij De Lijn deel. Zij controleerden op 'zwartrijden'. 45 van de 271 gecontroleerde reizigers bleken niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs en werden daarvoor beboet. 

(Foto's:archief)