19u08
De wereld vandaag
zondag 26 juni
21°C
25 km

Go! atheneum Willebroek wil leerlingen nog beter voorbereiden op hoger onderwijs

Op 1 september 2022 opent GO! atheneum Willebroek een aparte campus waar de leerlingen van het ASO nog beter worden voorbereid op het hoger onderwijs. Campus De Vaart in de Herman Vosstraat, waar nu de leerlingen van de eerste graad zitten, wordt vernieuwd tot een innovatieve omgeving en krijgt binnenkort ook een nieuwe naam.

“We willen de leerlingen uit de A-stroom en de ASO-richtingen nóg beter op maat voorbereiden op latere studies én onze doorstroomfinaliteit op de kaart zetten,” vertelt Serkan Bozyigit, directeur van GO! atheneum Willebroek. De school wil de leerlingen een leerplek aanbieden op maat. Daarvoor worden  een aantal klaslokalen in de Herman Vosstraat omgebouwd tot innovatieve leerpleinen, aangepast aan de onderwijsvernieuwing, de verschillende vakken én de leerplandoelen van de richtingen die voorbereiden op het hoger onderwijs (universiteit en hogeschool).

Moderne Talen

Eén van de richtingen die de jongeren op de nieuwe campus kunnen volgen, is Moderne Talen in de tweede graad. GO! atheneum Willebroek biedt al Latijn-Moderne Talen en Economie-Modern Talen aan in de derde graad, maar vanaf september  kunnen de taalvaardige leerlingen al in het derde en vierde jaar een échte taalrichting volgen. Ook de wiskundige en wetenschappelijke richtingen zoals Wetenschappen-Wiskunde en Economische Wetenschappen zijn vanaf september alleen op de campus in de Herman Vosstraat te volgen.