4u02

Githa Michiels krijgt goed nieuws van de dokters

Opluchting bij mountainbikester Githa Michiels, want de blessure die de Geelse afgelopen weekend opliep blijkt minder erg dan gevreesd. Michiels mag van de dokters zelfs alweer op de fiets kruipen. En zo is deelname aan de Olympische Spelen alweer heel wat realistischer. "Niets kan me tegenhouden", schrijft een opgeluchte Michiels dan ook op Instagram.

Michiels kwam afgelopen weekend ten val tijdens een wedstrijd in het Oostenrijkse Leogang. "Een nare val, toen ik een andere rijdster probeerde te ontwijken", schreef ze op Instagram. Onderzoek in een plaatselijk ziekenhuis bracht een breuk aan het licht. "De wereld viel op mijn hoofd", aldus Michiels, die meteen vreesde voor haar deelname aan Olympische Spelen.

Terug thuis trok de mountainbikester naar het ziekenhuis in Herentals voor verder onderzoek. En daar hadden de dokters goed nieuws voor de Geelse. Want ze mag terug op de fiets kruipen. En zo lijkt ze toch klaar te raken voor de Spelen in Tokio over een dikke maand. De MTB-wedstrijd bij de vrouwen staat op 27 juli geprogrammeerd. Voor Michiels worden het haar tweede spelen, na haar deelname in Rio in 2016.