Geen revanche voor KV Mechelen tegen Anderlecht

zon 23 Jan 2022
KV Mechelen heeft in eigen huis met 0-1 verloren tegen Anderlecht. En op die manier krijgt KV niet zijn revanche waarop het hoopte na de 7-2 nederlaag in de eerste ronde.

Voor KV Mechelen was het de eerste wedstrijd in 2022. Twee keer vroeg KV Mechelen uitstel vanwege corona-besmettingen. Afgelopen week werd dat toegestaan, de wedstrijd tegen OHL gaf Mechelen simpelweg forfait, uit protest.

Kansen voor Anderlecht

Bij het begin van de wedstrijd had KV Mechelen misschien wel het betere van het spel. Maar Anderlecht dwong de betere kansen af. En na iets meer dan 20 minuten maakte de Nederlander Zirkzee er dan 0-1 van.

Net voor rust claimde Anderlecht nog een strafschop, maar het kreeg er geen.

Ook in de tweede helft hadden de bezoekers de betere kansen. Anderlecht scoorde zelfs, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Anderlecht trof ook nog de lat.

Anderlecht durft nogal eens een voorsprong uit handen geven. Maar in Mechelen trapten de Brusselaar niet in die val. En dus vertrok Anderlecht met de 3 punten naar huis en moet KV Mechelen nog op zoek naar zijn eerste punten in 2022.