18u13

Geen jacht meer op openbaar domein in Sint-Katelijne-Waver

Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver laat alle gebieden in het openbaar domein en percelen in eigendom van de gemeente schrappen van de kaart met jachtgebieden. “In de diervriendelijke gemeente die we zijn, willen we de jacht zo veel mogelijk beperken. Bovendien liggen veel van deze gebieden vlakbij woonzones, speelpleintjes en wandelgebieden”, vertelt schepen van dierenwelzijn An Coen.

Ieder jaar in maart moeten jagers bij de arrondissementscommissaris hun jachtplan indienen met daarop de terreinen waarop ze willen jagen. Eigenaars van gronden die als jachtgebied zijn ingekleurd, krijgen daarna de kans om deze te laten ontkleuren. Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zal dat doen met alle delen van het openbaar domein en percelen die eigendom zijn van de gemeente en het OCMW. 

Ook individuele burgers kunnen percelen uit het jachtplan laten verwijderen. Dat kan via de website van Natuur en Bos. De kaart met jachtgebieden en de documenten om percelen te laten schrappen kan je vinden via www.skw.be/jachtgebieden.