5u21

Geen corona onder bewoners Ten Hove in Mol

Goed nieuws voor de bewoners van woonzorgcentrum Ten Hove in Mol. De 31 bewoners van de afdeling Groene Oase die donderdag preventief getest werden op het coronavirus, zijn allemaal negatief. Eén personeelslid testte wel positief en moet nu in quarantaine.

Donderdag organiseerde Ten Hove de afname van in totaal 91 coronatesten, waarvan 31 testen bij bewoners van de afdeling Groene Oase en 60 bij de betrokken medewerkers. Nadat eerder die week één van de medewerkers van de afdeling positief bleek. De besmette medewerkster vertoonde geen ziektesymptomen, maar onderging een preventieve test wegens een hoogrisicocontact.

Uit de bijkomende testen blijkt dus enkel 1 andere medewerkster positief. Maar die had geen contact met haar collega gehad, omdat ze nooit om hetzelfde moment moesten werken. 

Maandag analyseert de directie verder de situatie. De bestaande bezoekersregeling met bijhorende richtlijnen blijft van kracht. Het woonzorgcentrum past zoals in het verleden strikt alle hygiëneregels toe, waaronder een correcte mondmaskerdracht voor alle medewerkers.