12u38

Geelse top-melkveehouder Marcel Heylen stopt ermee

In Geel stopt één van de meest succesvolle melkveehouders van Vlaanderen. Marcel Heylen gaat met pensioen. De koeien van de Gelenaar behoorden bij de grootste melkproducenten van Vlaanderen, met soms zelfs tot 5 keer meer productie dan een doorsnee koe. Goede genetica, een passie voor de stiel en uiteraard de juiste zorg, maakten van Marcel een topmelkveehouder.

Intussen heeft Marcel die volgende week 66 wordt, een deel van zijn koeien verkocht, en de 48 resterende dieren mogen ook weg want tegen de zomer van volgend jaar wil de melkveehouder echt met pensioen want er is geen opvolging. Het familiebedrijf van Marcel in Larum werd in 1955 opgestart door zijn ouders. Het was het begin van een succesverhaal. Wat Marcel gaat doen als de laatste koe de stal verlaat, dat weet hij nog niet. 

Foto onder: De koeien van Marcel zijn bijna allemaal echte melkmachines, de top van Vlaanderen zeg maar, met vaak de hoogste melkproductie en vetgehaltes. Sommige koeien gaven in hun leven tot 5 keer zoveel melk dan gemiddeld