2u02

Geel legt eerste regenboogzebrapad aan

Ook stad Geel heeft een eerste regenboogzebrapad. Met dit kleurrijke zebrapad wil de stad aantonen dat iedereen welkom is in Geel, ongeacht hun seksualiteit of gender.

Voetgangersoversteek op de Werft

Een bestaande voetgangersoversteek op de Werft, tussen ondergrondse parking Werft en cc de Werft werd omgevormd tot een regenboogzebrapad. De centrale ligging van het regenboogzebrapad, vlakbij het stadhuis, maakt duidelijk dat het stadsbestuur de nodige aandacht heeft voor de holebi- en transgendergemeenschap. Er komt ook nog een bordje om meer duiding te geven bij het regenboogzebrapad. Stad Geel wil zich hiermee ook uitspreken tegen alle mogelijke vormen van discriminatie en sociale uitsluiting.

Een regenboogzebrapad wordt geschilderd tussen de lijnen van een bestaand zebrapad. De ruimte tussen de witte strepen kreeg een gekleurde laag waarbij de gekleurde stroken afwisselend verder uitlopen dan de witte markeringen. Hierdoor ontstaat de suggestie van een gevleugeld zebrapad. Zo blijft het duidelijk dat het hier om een officieel zebrapad gaat.