3u40

Gedwongen naamsverandering voor broodjeszaak uit Hoogstraten: “Verwarring met ‘De Vrijheid’ uit Arendonk"

Broodjeszaak 'De Vrijheid' uit Hoogstraten moet zijn naam noodgedwongen veranderen. Uitbaatster Myriam Schyvers koos voor ‘De Vrijheid’ omdat haar broodjeszaak gevestigd is in de oude rijkswachtkazerne aan de Vrijheid in Hoogstraten. Maar in Arendonk is er ook een broodjeszaak met die naam. Doordat beide broodjeszaken dezelfde naam dragen, ontstaat er voor klanten vaak verwarring. Daarom eist ‘De Vrijheid’ in Arendonk nu dat Myriam de naam van haar zaak verandert.

Myriam opende haar broodjeszaak pas in juli van dit jaar. De broodjeszaak is dus nog maar zo’n vier maanden open. De naam veranderen is niet zomaar een evidentie, want ‘De Vrijheid’ is ondertussen al ingeburgerd in Hoogstraten.

Verwarring

De zaakvoerders van 'De Vrijheid' in Arendonk staan erop dat de broodjeszaak in Hoogstraten een andere naam krijgt. Er waren namelijk heel wat klanten die bijvoorbeeld via de Arendonkse website een broodje bestelde en het dan in Hoogstraten gingen afhalen, of omgekeerd. Myriam heeft daarom beslist om ‘De Vrijheid’ achterwege te laten en haar broodjeszaak om te dopen in ‘In de Oude Rijkswacht’. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV