7u32

Forse stijging aantal besmettingen 99!: Mechelen +55 en Kempen + 44

Gezondheidsinstituut meldt vandaag een sterke stijging van het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen. Voor onze regio loopt het totaal op tot maar liefst 99 nieuwe besmettingen. 55 in het arrondissement Mechelen en 44 in het arrondissement Turnhout.

Regio Mechelen: + 55

Vooral de stijging in de Mechelse regio is opvallend. In amper 2 gemeenten bleven de inwoners corona-vrij. Willebroek telt 19 nieuwe besmettingen. Ook in Mechelen raakten 14 inwoners besmet. Verder kregen ook 5 inwoners uit Bornem te horen dat ze besmet waren. Duffel, Heist en Putte telden er elk 3. Ten slotte waren er telkens 2 nieuwe in Bonheiden, Lier, Nijlen en Puurs-St.-Amands. 

Regio Kempen 44

Koplopers in regio Kempen zijn Herentals (+8), Arendonk  (+6) , Hoogstraten (+5) en Mol (5). De gemeenten met 3 nieuwe coronabesmettingen zijn Ravels, Retie, Turnhout en Vosselaar. Beerse telt 2 nieuwe besmettingen. Baarle-Hertog, Kasterlee, Lille, Merksplas, Olen en Westerlo tellen elk 1 nieuwe besmetting met het corona-virus. 

Hoeveel geregistreerde coronabesmettingen (in absolute cijfers) zijn er in uw gemeente in de Kempen of Mechelse regio? Bekijk het op: https://www.rtv.be/covid-19-besmettingen-regio-kempen-mechelen