12u36

Fiberklaar viert komst met projectieshow op Zimmertoren

Vlaams netwerkbedrijf Fiberklaar maakt bekend dat het zijn open glasvezelnetwerk naar de stad Lier brengt. Gezinnen en bedrijven kunnen zo profiteren van een supersnelle fiberaansluiting. De komst van de glasvezelspeler werd met veel luister bijgezet met een projectieshow op de Zimmertoren.

Bij de start van het nieuwe jaar, kondigt Fiberklaar aan dat het zijn glasvezelnetwerk ook in Lier zal uitrollen. In de eerste fase gaat het om 10.029 aansluitingen in het centrum van de stad. Bij de start van het nieuwe jaar, kondigt Fiberklaar aan dat het zijn glasvezelnetwerk ook in Lier zal uitrollen. In de eerste fase gaat het om 10.029 aansluitingen in het centrum van de stad.

De uitrol zelf vindt plaats van zodra er minstens twintig procent van de Lierenaars intekent voor een glasvezelabonnement en de installatie is gratis voor alle inwoners. 

Aannemer APK zal instaan voor de infrastructuurwerken en het contact met de inwoners bij de aanleg. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie.

Er is een online infomoment op 16 februari en een fysieke infosessie op 17 februari in Cultureel Centrum De Vredeberg. Inschrijven kan op Fiberklaar.be/Lier-Centrum

Foto: Projectieshow Fiberklaar werd bijgewoond door burgemeester Rik Verwaest (N-VA), schepen van openbare ruimte, mobiliteit en duurzaam beleidBart Wollants (N-VA), Rik Missault (CEO) en Nicholas De Walsche (Head of commercial) van Fiberklaar.