11u14

Extra gemeenteraad verandert niks: studierichtingen op Molse academie worden stopgezet

De gemeenteraad in Mol is vanavond uitzonderlijk bij elkaar gekomen, met maar één agendapunt: het stopzetten van de studierichtingen grafiekkunst en interieurontwerp op de Molse Academie voor Beeldende Kunsten. Er werd uitgebreid gedebatteerd, en het kwam tot een stemming. De oppositie, die om de extra gemeenteraad had gevraagd, stemde tegen de stopzetting. Alleen Vlaams Belang onthield zich. Maar de meerderheid van CD&V en N-VA stemde voor.

En dus kunnen de leerlingen, die aan die opleidingen begonnen zijn, die niet afmaken. Volgens het gemeentebestuur kosten de twee opleidingen nu 50.000 euro per student, omdat er gewoon te weinig interesse is.

Het gaat om 11 studenten in totaal verdeeld over grafiekkunst en interieurontwerp. Het zou dus niet verantwoord zijn om die opleidingen gewoon voort te zetten, want dat kost de Molse belastingbetaler te veel.Om rendabel te zijn moeten er in elke richting minstens 14 studenten zitten en dat is dus niet het geval bij de twee betrokken opleidingen.

De oppositie maar ook de studenten en docenten reageerden achteraf erg teleurgesteld en boos. Morgen meer in RTV-vandaag.

Foto's: RTV