19u51

Extra aanhouding in onderzoek naar gijzeling in Putte

De federale gerechtelijk politie heeft nog een negende verdachte opgepakt in het onderzoek naar een mogelijke gijzeling in Putte vorig jaar. De 40-jarige verdachte is intussen aangehouden.

De feiten lijken gelinkt aan het aantreffen door de politie van een grote hoeveelheid cocaïne in een weide te Putte in augustus 2022 en de aangifte van een gijzeling van de gebruiker van de weide enkele weken later.
 
Een patrouille van de politiezone Bodukap merkte op 14 oktober 2022 aan het kerkhof in de Mijlstraat in Duffel een verdachte bestelwagen op. De politie ging over tot controle. Zeven mannen tussen 20 en 44, uit Nederland en Antwerpen, werden gearresteerd.

Vlakbij de bestelwagen werd een sporttas met een Kalasjnikov en bijhorende munitie aangetroffen. In de laadruimte van het voertuig werden meerdere voorwerpen aangetroffen die de politie deed vermoeden dat er een plan was om één of meer personen te gijzelen. De zeven staan nog steeds onder aanhoudingsmandaat.

In het verder onderzoek werd een achtste medeverdachte door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst en afgelopen vrijdag ook een negende. Het gaat om een 40 jarige man uit Antwerpen. 

Foto: rechtenvrije stockfoto