17u19

Ex-voetballer Thomas Caers nieuwe directeur To Walk Again

To Walk Again, de vzw van Marc Herremans met revalidatiecentrum in het AZ Herentals, heeft een nieuwe directeur. Want vanaf midden juli neemt Thomas Caers het roer in handen. Caers is vooral bekend als ex-voetballer, hij speelde onder meer bij Westerlo, AA Gent en Sint-Truiden. To Walk Again heeft financieel sterk te lijden onder de coronacrisis.

Thomas Caers droomde al langer van een job in de zorgsector. “Ik heb steeds met volle goesting meegedraaid in de voetbalwereld: als voetballer, als hoofdcoach als Academiedirecteur en als hoofd van de scouting. Een rijke ervaring die mee de persoon die ik nu ben, heeft gevormd", vertelt hij. "Maar de laatste maanden voelde ik het meer en meer borrelen en droomde ik van een job met meer zingeving. En waar kan dit beter dan in de zorg- en gezondheidssector."

"Als Herentalsenaar volg ik To Walk Again ook al jaren. Het is zo mooi om te zien hoe de sporters en revalidanten elke dag het beste van zichzelf geven, hoe ze hun beperkingen omzetten in mogelijkheden, hoe ze zich ondanks alles elke dag uitdagen. Ik ben er zeker van dat ze me nog heel veel levenswijsheid zullen bijbrengen”.

Financieel moeilijk

De vzw, die werd opgericht door triatleet Marc Herremans, heeft flink te lijden onder de coronacrisis. De organisatie is sterk afhankelijk van giften en de werking is zeker niet goedkoop. Een staprobot waarmee mensen opnieuw leren stappen. kost al gauw zo'n 100.000 euro. "Met zijn uitgebreide netwerk, innovatieve leiderschap en warme persoonlijkheid kan Thomas ons terug stevig in de startblokken zetten."