21u52

Elektriciteitskasten worden kunstwerken in Mechelen

Elf beeldende kunstenaars nemen momenteel de elektriciteitskasten op het traject Korenmarkt, Onze-Lieve-Vrouwe- en Hanswijkstraat onder handen. Elk brengen ze een persoonlijk verhaal vanuit hun eigen leefwereld. De anders uniform grijze elektriciteitskastjes transformeren in unieke, kleurrijke en persoonlijke kunstwerkjes.

De elf kunstenaars werden geselecteerd door het startend kunstenaarscollectief Chromana (chroma = kleur; mana = energie), onder de vleugels van RADAR Mechelen. Dit collectief wil zich focussen op kunst in de openbare ruimte met een maatschappelijke functie. Onder de noemer Chroma-Tourmaline, verwijzend naar het edelgesteente toermalijn en de Mechelse Toren, werd dit project geboren.

De creaties zijn te bezichtigen op de Korenmarkt, in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en in de Hanswijkstraat. De bijhorende interpretaties en verhalen van de kunstenaars kan je binnenkort lezen op www.demensenmakendestad.be

(Foto:Gabriella De Francesco, Lieven Hendrickx, Björn Siffer en Jonas Tuch bij het werk van Lieven Hendrickx in de Hanswijkstraat)