23u54

Eerste Troostplekje opent in Laakdal

Op vrijdag 13 mei is het eerste troostplekje in Laakdal toegankelijk voor het publiek. De troostplek ligt bij de Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën in Eindhout-Laakdal. Ongeveer een maand later wordt ook een tweede troostplekje aan de Pastorijtuin in Vorst-Centrum geopend. De troostplekjes maken deel uit van het project PlanTroost van Ferm vzw. Ferm wil daarmee hoop en steun bieden aan mensen die tijdens de afgelopen coronajaren hun geliefden verloren.

Door de strenge coronaregels die de laatste jaren golden, konden veel mensen niet op een gepaste manier afscheid nemen van hun familie of vrienden. En dat weegt op het gemis en maakt het rouwproces vaak nog zwaarder. Daarom wil Ferm die mensen een hart onder de riem steken, door hen een troostplek aan te bieden en concrete tips te geven over onder andere gemis en verlies.

Die troostplekken bestaan uit een stukje groen, waar mensen kunnen samenkomen voor activiteiten zoals een troostwandeling. Bovendien plant Ferm er bloembollen in de herfst. Die bloeien dan open in het voorjaar en staan symbool voor veerkracht, wat de mensen energie en troost moet geven.