20u40

Drugsdealer betrokken bij ongeval Putte: drugs en 2500 euro cash in beslag genomen

Afgelopen donderdag na een ongeval met gewonden in Putte, treft de politie drugs en geld aan in een wagen. Het gaat om 2500 euro aan cash en 25 gebruikershoeveelheden cocaïne. De bestuurder, een drugsdealer, blijkt geen onbekende voor het gerecht en heeft een aanzienlijk strafblad.

2.500 euro aan cash, 25 gebruikershoeveelheden cocaïne verstopt

De politie van de zone Bodukap kwam afgelopen donderdagavond langs om de eerste vaststellingen te doen na een ongeval met gewonden op het kruispunt van de Koningsbaan met de Henri Lambrechtstraat in Putte.

Meteen nemen de agenten een opvallende cannabisgeur waar in het voertuig van een 26-jarige bestuurder uit Bertem. De verdachte verklaart aanvankelijk nog dat dit een restantgeur is van gebruik in het voertuig de vorige dagen. De verdachte legt echter een positieve speekseltest af en hierop wordt zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Na verder onderzoek treft de politie €2.500 cash aan in de auto. De verdachte verklaart dat het om zwart geld’ gaat van zijn werkgever.  Er worden ook nog 25 dosissen cocaïne aangetroffen, mooi verstopt achter de ventilatie in het dashboard van het voertuig.

De verdachte heeft al 23 druggerelateerde feiten op zijn kerfstok en wordt gearresteerd. Hij werd vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden onder elektronisch toezicht.

(Foto:archief)