9u15

Dronken bestuurster uit de bocht en rijdt zich vast op betonblok in Mechelen

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend opnieuw controles uitgevoerd op diverse locaties. Er werden maar liefst 1478 ademtests afgenomen. 3 bestuurders hadden drugs gebruikt en 39 anderen hadden te veel gedronken. Eén van hen, een vrouw van 64 miste een bocht in de Blarenberglaan en kwam met haar auto vast te zitten op een betonblok. Haar wagen moest getakeld worden. De vrouw had 1,7 gram pro mille alcohol in haar bloed.

6 rijbewijzen voor 15 dagen ingetrokken

6 chauffeurs moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen laten intrekken.  Een eerste bestuurder, een 22-jarige jongeman en een beginnend bestuurder, legde een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis en cocaïne. Hij gaf toe recent 2 joints gerookt te hebben en een dag eerder 3 joints. 

Een 25-jarige bestuurder legde een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis en cocaïne. Hij ontkende echter elk gebruik van cocaïne en zou slechts 1 joint gerookt hebben, een dag eerder.

Nog een twintiger testte positief voor het gebruik van cannabis. Hij had naar eigen zeggen de dag ervoor slechts een halve joint gerookt.Betrokkene is wel hardleers. Want half januari liep hij ook al tegen de lamp voor dezelfde feiten.

Een andere bestuurder maakte het wel erg bont want hij weigerde op de Mechelseweg te stoppen en vluchtte weg. Hij kon echter snel ingerekend worden. Al gauw bleek waarom, hij had maar liefst 3,1 (!) gram pro mille alcohol in zijn bloed. Hij erkende een volledige fles wijn en 2 glazen Tripel gedronken te hebben. Hij was opzettelijk niet gestopt uit schrik om geverbaliseerd te worden.

Nog twee bestuurders, een vrouw en een man, hadden elk 1,7 gram pro mille alcohol in hun bloed.