16u22

Drie Molse gemeenschapshuizen krijgen subsidie

Het gemeentebestuur van Mol verdeelt 200.285 euro infrastructuursubsidie onder drie gemeenschapshuizen. Het gaat om Spellenburg in Heidehuizen, Hof van ’t Rauw in Rauw en Roeskensberch in Mol-centrum dat momenteel in aanbouw is.

Gemeenschapshuizen brengen de Molse inwoners samen en vormen de thuisbasis voor talrijke verenigingen. Het gemeentelijk infrastructuurfonds biedt de gemeenschapshuizen een nieuw toekomstperspectief en geeft hen de mogelijkheid om de noodzakelijke toekomstgerichte investeringen te doen.

Zaal Spellenburg (foto)  kan rekenen op een subsidie van 35.000 euro. Zaal Spellenburg langs de Hazenstraat 5 wordt energiezuiniger gemaakt en omvatten onder andere het vervangen van het plat dak met lichtkoepels door een licht hellend dak met extra dakisolatie. 

Hof van ’t Rauw aan de Kiezelweg krijgt een subsidie van 65.285 euro. Daarmee zal de kleine zaal met een extra bergruimte worden uitgebreid, ook de keukentoestellen worden vernieuwd. Ledverlichting en energiezuinige verwarming wordt geïnstalleerd. 

Ten slotte krijgt het nieuw socio-cultureel ontmoetingscentrum Roeskensberch een subsidie 100.000 euro voor de bouw van een nieuw socio-cultureel ontmoetingscentrum Roeskensberch aan de Guido Gezellestraat 79. 

Foto: gemeente Mol