18u49

Doneer-actie voor nieuw chimpansee-verblijf Pakawi Park

Pakawi Park in Olmen wil het verblijf van de chimpansees verhuizen en heeft daarvoor een doneer-actie opgezet. De mensapen hebben al jaren onderdak aan de ingang van het park. Dat leverde voor vele bezoekers memorabele momenten op. Vooral Jimmy die nogal graag ‘vanalles’ naar de mensen gooide.

Hedendaags verblijf

Maar in een hedendaags dierenpark is een verblijf voor mensapen vlak bij de ingang van het park niet meer ideaal. Het verblijf is verouderd en de dieren verdienen meer ruimte en rust. Zij verhuizen binnen afzienbare tijd naar Monkey island op het stuk grond van de oude tijgerverblijven.

Als Pakawi Park een zeer goed verblijf kan neerzetten voor de Oostelijke chimpansee, dan is het mogelijk dat het officiële kweekprogramma samen met het park een project wil aangaan om deze ondersoort in stand te houden. In een later stadium wordt bij Monkey island ook een gibbon en een maki-perk gebouwd.

Het park vraagt nu financiële steun om het project te kunnen realiseren. Met een doneeractie willen ze iedereen overtuigen, om een steentje bij te dragen.