Partnerartikel

Dit zijn de drie voordelen van OpenStack

maa 23 Jan 2023

Open stack is een open-source cloud computing platform dat steeds populairder wordt onder bedrijven. Het biedt gebruikers veel voordelen voor het beheren van hun IT-infrastructuur. Deze voordelen maken OpenStack de perfecte keuze voor zowel start-ups als grotere organisaties die op zoek zijn naar een betrouwbare cloudoplossing. In dit artikel bespreken we drie belangrijke voordelen van OpenStack, namelijk flexibiliteit, kosteneffectiviteit en schaalbaarheid. Op deze manier bepaal je zelf of dit platform een interessante keuze voor je is.

Erg flexibel

In de eerste plaats is OpenStack zeer flexibel. Bedrijven kunnen de infrastructuur configureren en aanpassen waar nodig is, waardoor er veel ruimte ontstaat voor innovatie. Met behulp van een gebruiksvriendelijke interface kunnen gebruikers de meest uitgebreide opties selecteren als het gaat om configuratie, toegangsbeheer en bewaking. Gebruikers kunnen zelfs hun eigen virtuele netwerken maken met OpenStack. Bovendien is het ook mogelijk om meerdere cloud omgevingen te beheren op één centrale locatie, waardoor je meer controle over de infrastructuur hebt.

Weinig kosten

Het tweede voordeel van OpenStack is dat het kosteneffectief is. Het platform is open-source, wat betekent dat je geen licentiekosten hoeft te betalen om het te gebruiken. Daarnaast kunnen bedrijven hun bestaande hardware gebruiken in combinatie met OpenStack. Ook is er voor bedrijven veel open source-software beschikbaar die kan worden gebruikt voor de cloudomgeving. Het gebruik van OpenStack bespaart bedrijven dus veel geld dat anders in licenties zou worden gestopt.

Erg schaalbaar

Tot slot is OpenStack ook erg schaalbaar. Bedrijven kunnen het platform aanpassen aan hun behoeften door de infrastructuur te vergroten of te verkleinen. Gebruikers kunnen meer hardware toevoegen of bestaande hardware verwijderen om de prestaties te verbeteren. OpenStack-gebruikers kunnen ook meerdere virtuele machines beheren op één fysieke machine, waardoor de kosten voor de administratie van de infrastructuur nog verder kunnen worden verminderd.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg voordelen die OpenStack met zich meebrengt. Of het platform nu geschikt voor je is, hangt af van je specifieke situatie. Maar als je op zoek bent naar een flexibele, schaalbare en kosteneffectieve cloudoplossing, is OpenStack een uitstekende optie. Doe daarom zeker goed onderzoek naar dit platform.