4u07
De wereld vandaag

Dimitri Vegas & Like Mike zetten zich in voor de natuur en worden ambassadeur WWF

De Willebroekse DJ-broers Dimitri Vegas & Like Mike gaan samenwerken met natuurorganisatie WWF. Ze worden ambassadeurs en willen het bewustzijn rond bosbehoud en oceaanbescherming vergroten.

De broers zullen zich elk op 1 van de terreinen focussen. Dimitri Vegas (38) wordt 'Global Ocean Ambassador' en zal zich dus bezighouden met de oceanen, terwijl zijn jongere broer Like Mike (35) zich zal inzetten als ambassadeur van de bossen. “Helaas hebben we op deze planeet al zoveel van onze natuur verloren", vertellen ze. "Wij moeten onze regeringen overtuigen om prioriteit te geven aan het milieu door zwaardere beperkingen op te leggen aan industriële vervuilers en meer geld vrij te maken voor bijvoorbeeld milieuagentschappen."

Fans mobiliseren

De DJ's willen hun vele fans van over de hele wereld mobilseren door hen aan te moedigen om petitites te ondertekenen tegen de vernietiging en degradatie van de bossen en de plasticvervuilingen in de oceanen. Dat zijn twee van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit.