3u28

Deze zomer gratis fietsenstalling in parkeergarage Grote Markt Mechelen

Deze zomer wordt er in de ondergrondse parking van de Grote Markt in Mechelen plaats vrijgemaakt voor een gratis fietsenstalling. Drie parkeerplaatsen verdwijnen er om plaats te maken voor 32 fietsen. De stad Mechelen en de Fietsersbond hebben een online enquête uitgevoerd, waaruit blijkt dat er veel vraag is naar meer fietsenstallingen in de binnenstad.

Een kleine maand geleden organiseerde de stad een online fietsbevraging bij haar inwoners. Daaruit bleek dat er duidelijk meer nood is aan fietsenstallingen in de binnenstad. Ook de parking aan de Sint-Romboutstoren krijgt 12 ondergrondse fietsplaatsen. En de overdekte fietsenstalling aan het Huis van de Mechelaar zal tijdens de zaterdagmarkt openen voor publiek. 

De stad wil bekijken of het werkt en of de Mechelaar ernaartoe gaat komen. Veel fietsers gaven al aan die te gebruiken, zodat hun fiets niet meer in de weg van voetgangers staat. 

In de toekomst kunnen ook andere diensten aangeboden worden. "Een fietshersteldienst en oplaadpunt voor elektrische fietsen", klint het bij het gemeentebestuur. Maar dat is nog af te wachten.