10u46

Dan toch vergunning voor plannen van Jumbo op Pas in Geel

Na een afkeuring en negatief advies van de stad Geel, heeft de deputatie van de provincie Antwerpen dan toch een vergunning uitgedeeld aan Jumbo, die een supermarkt wil bouwen op Pas in Geel. De supermarkt zou vlak naast een Aldi terechtkomen, tegenover de inrit van een Carrefour en Hubo en zou grenzen aan het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum. De verkeersafwikkeling en drukte die hiermee gepaard gaat, was een van de redenen waarom Geel de plannen initieel afkeurde. Daarnaast werd de bouwlijn ook niet gerespecteerd in de plannen, terwijl Aldi dat indertijd wel deed.

Jumbo startte na de eerste afkeuring een beroepsprocedure en diende een lichtelijk aangepaste aanvraag in, waardoor de deputatie van de provincie Antwerpen de supermarktketen dan toch een vergunning verleende. En dat ondanks opnieuw een negatief advies van de stad Geel.

Hoewel de beslissing over de vergunning al viel in maart, is het stadsbestuur van Geel nog maar net op de hoogte. De stad gaat de plannen nu grondig bekijken tegen de collegezitting van maandag 16 mei, om te kijken wat ze ermee gaat doen.