15u57

Crowdfunding zoekt 70.000 euro voor aangepast woning voor mensen met autisme

De vzw Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme uit Mechelen start een crowdfundactie. Ze hopen 70.000 euro in te zamelen voor de heropbouw van aangepaste woning voor mensen met autisme in Elewijt bij Zemst. De bestaande woning werd op 31 augustus zwaar getroffen door een gasexplosie.

Op 31 augustus maakte een gasexplosie abrupt een einde aan de droom van Sven, Pieter en Jens om zelfstandig samen te wonen onder de kerktoren van Elewijt. De getroffen bewoners met autisme ontsnapten nipt aan de brand dankzij het snelle optreden van hulpdiensten en buren. Niet alleen de materiale schade is groot. Ook de psychologische klap is enorm voor de drie jongemannen met autisme.

 

Meer fondsen nodig

De brandverzekering dekt de basis van de herstellingswerken, maar om het gebouw autismevriendelijk te maken, zijn er meer fondsen nodig. Daarom start de vzw Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme uit Mechelen. Ze willen 55.000 euro ophalen voor inrichting van de woning en daar bovenop 15.000 euro voor extra psychologische ondersteuning van de bewoners. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV